O nama

Brosura

Ambasadori odrzivog razvoja i životne sredine“ (matični broj 28074573)  je udruženje osnovano radi delovanja u:

opstem interesu unapredjenja, popularizacije i promocije naučno-istraživackog rada, kao i u

–  javnom interesu u oblastima održivog razvoja, zaštite životne sredine i obrazovanja,  i drugim oblastima realizacije ciljeva Udruženja, ukljčujući promociju kulturnih vrednosti,kroz istrazivanja, savetodavstvo, ekspertske analize, inovacije, obrazovanje i promociju.

Strukovna organizacija “Ambasadori odrzivog razvoja i životne sredine” je formalno registrovana  2012. godine, od strane eksperata koji su od 2004. godine radili kao neformalna ekspertska grupa  u okviru organizacije “Ambasadori zivotne sredine”. 2013. godine organizacija je postala  pravni sledbenik udruženja gradjana Ambasadori životne sredine-Environmental Ambassadors (matični broj 17562142). Osnivanje strukovne  organizacije “Ambasadori odrzivog razvoja i životne sredine” je sagledano kao potreba u okviru projekta podrzanog od Centra za promociju nauke.

Skraćeni naziv Udruženja na srpskom jeziku je  „Ambasadori održivog razvoja“ , a upotrebljava se i “AOR” kao akronim.

Osnovno  – Statut – Delatnost i ciljevi – Organizacija – Tim – Forum prijatelja – Forum članova – Interni akti – Reference od 2012 , od 2004-2011  – Izveštaj o radu – Članstvo i akreditacija u međunarodnim organizacijama – Mreža partnera: Strateški i dugoročni partneri  – Obaveštenja članovima – Prijavite svoju zainteresovanost za članstvo – Partnerska organizacija Zaštitniku građana za pokretanje zakondavnih incijativa kroz saradnju sa civilnim društvom