Učešće na konsultativnom sastanku o životnoj sredini i klimatskim promenama, mart 2013. godine, Delegacija EU u Srbiji

Delegacija EU u Srbiji organizovala je, zajedno sa kolegama iz Direktorata za životnu sredinu EU iz Brisela, konsultativni sastanak sa predstavnicima udruženja građana, 7. marta 2013. godine u prostorijama Delegacije EU u Beogradu.

Cilj sastanka je priprema za predstojeći Dijalog u oblastima životne sredine i klimatskih promena. Sastanak su vodili  Madalina IVANICA, Direktorat za životnu sredinu EU (DG Environment), Dimitrios ZEVGOLIS, Direktorat za klimatsku akciju EU (DG Climate Action) i  Rainer FREUND, Delegacija EU u Srbiji.

Među ostalim prisutnim OCD,  predstavnice Ambasadora održivog razvoja i životne sredine na ovom sastanku su bile:  Andjelka Mihajlov (koja je bila tehnički ekspert na projektu Environment Forum  http://www.envforum.eu ) i Dragana Grujičić.

U kontekstu uloge OCD u podršci EU integracija u oblasti životne sredine i klimatskih promena, A.Mihajlov je ukazala na potencijal ENV.net projekta ( videti  http://www.tacso.org/doc/130110_information-sheet-ENV.NET-project_REVISED.pdf za više informacija o ovom projektu).