Mali ambasadori Srbije: deca iz Temišvara posle kampa na Tari, sa novim znanjima i utiscima

Kamp za decu iz dijaspore, ovoga puta iz Temišvara, održan je na Tari (u dečijem odmaralištu Mitrovac na Tari) od 16. do 23. avgusta 2013. godine. Prirodne lepote, šetnja tepih livadom i kroz šumu do sela Sekulići, uz upoznavanje sa lekovitim biljem Tare, drvećem i životinjama, kao i poseta čeke za medvede, učinila su da će ova deca biti pravi mali ambasadori lepota i običaja naše zemlje.

Deca su pored druženja, imala edukativnu radionicu iz istorije Srbije, etno radionice, radionice veza, radionicu crtanja ornamenata sa narodnih nošnji, druženje sa baka Micom koja im je pokazala kako se nekada prela vuna, imala su ručak u seoskom domaćinstvu, pravljenje pasulja u prirodi,  druženje i takmičenje sa decom iz Prijepolja i Bijelog polja, posetu Etno muzeju…. Učestvovala su u tradicionalnim srpskim igrama, kao što je navlačenje konopca, a uživala su i sportskim, rekreativnim i zabavnim aktivnostima. Deca su sama izvezla torbičice za lekovito bilje, koje su kao suvenir poneli u Temišvar.

Kamp je organizovan u okviru projekta “Srbija deci iz dijaspore” i u čijoj realizaciji je Dušica Jelač iz Centra dečijih odmarališta Beograda dala svoj puni doprinos da kamp bude ovako uspešan .Momente sa Kampa za decu iz dijaspore možete pogledati u galeriji slika.