OŠ “Drinka Pavlović” zaslužila međunarodnu ZELENU ZASTAVU

Основна школа „Дринка Павловић” у наредне две школске године имаће међународни статус еко-школе, на основу одлуке Међународне федерације за образовање за животну средину. Ово је прва школа у Србији која улази у међународну „фамилију еко-школа” у свету, што представља велико признање за њу, али и охрабрење за друге образовне установе. „Зелену заставу” званично је уручио градски секретар за заштиту животне средине Горан Триван.
– Ово је најважнија застава на свету и носите је с поносом како би, иако додељена на две године, остала у вашем власништву заувек. Доказали сте да бити „еко-мускетар” и Дон Кихот није тако тешко и да се могу достићи резултати који нас подижу до светских висина. Због тога ћете увек имати нашу подршку на заједничком послу очувања животне средине – рекао је Триван.

Школа тренутно броји 950 „еко-мускетара”, али су бројни и они који су изашли из школских клупа. „Зелена застава” је доказ да је школа на правом путу, поручио је директор Урош Момчиловић.

Одлуку жирија међународне федерације, као и званични сертификат, уручила је Драгана Грујичић из „Амбасадора одрживог развоја и животне средине”, овлашћеног представника федерације.

Mоменти са церемоније се могу погледати у галерији слика.

 

http://www.pressonline.rs/info/drustvo/286605/os-drinka-pavlovic-medju-prvim-eko-skolama-u-srbiji.html

http://www.kurir-info.rs/beograd-os-drinka-pavlovic-dobila-status-eko-skole-clanak-993527

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=92932 
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1568689

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/skola-drinka-pavlovic-dobila-status-eko-skole/106380.phtml

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Eko-musketari-skole-Drinka-Pavlovic-cuvari-planete.lt.html

video